Poradna Paranit radikální šampon 100 ml + hřeben dárková sada

Autor: | Vloženo: 27.06.2016 000 23:52 | Témata: Poradna Paranit radikální šampon 100 ml + hřeben dárková sada

Co dělat,když šampon zasáhne oči?

mám tříletou dcerku,bohužel nenechavé ručičky,sáhla si na vlásky a sáhla si do očí...ihned jsem se snažila oči vymýt a utřít ručníkem.Děkuji Bílková

  • 28. června 2016 - Oficiální zástupce obchodu Shopeek.cz

    Zkuste ještě vypláchnout borovou vodou. Nicméně žádné šampony Vám od vší nepomohou, pokud je již má. Pouze mechanické vyčesávání již živých a následné sejmutí hnidů. Pokud jím chcete předcházet, pak mám osobní tip, který jsem vychytala hned poprvé, když dcerka vši chytla po nástupu do školky.
    Dcerku jsem do té doby myla dětským klasickým šamponem. Jjakmile si přinesla tuhle parádu, všichni mě radili vše převléknout, vyprat a nasadit na hlavu drasťáky nebo ostříhat. Jinak se toho prý budu zbavovat donekonečna. Stačilo si ale nastudovat biologii vši a od té doby dcerka, která nyní po 4 letech školku opouští, již vši nepřinesla. A to se výskyt objevoval každý měsíc v průběhu školky a upozornění viselo vždy na nástěnce.
    Nic jsem neprala, nic jsem drastického na vlásky nedala. Začala jsem dcerku od té doby mýt šamponem s tropokolagenem, viz: http://www.shopeek.cz... První den jsme umyli a při telce kousek po kousíčku vlásky až po lopatky pečlivě pročesávali. Polštář jsem otočila a ráno to zopakovala. Druhý den bylo po všem a už se to nevrátilo. Proč?
    Veš, když nemá hostitele, dehydruje zhruba po 18ti hodinách. Zároveň pro nakladení hnidy potřebuje určitý druh bílkoviny, aby ji přilepila na vlas. Šampon s tropokolagenem na vlas také udělá peptidový obal. Ale na něj se vši už přilepit vajíčko nedaří a prostě nedrží. Pokud tedy nějaké vši zůstali na polštáři, otočením přišli o hostitele a dehydrovaly. navíc se jim už nepodařilo naklást nová vajíčka, protože to prostě už něšlo. Ta stávající jsem pracně z vlásku stáhla a po pár dnech ještě dcerce hlavu opět projela všiváčkem, velmi pečlivě, zda se nějaké nevylíhlo.
    Vlásky myjeme zhruba 2 x týdně tímto kolagenovým šamponem a vši nás celé další 4 roky minuly. i když dcerka měla hlavu u hostitele. Jelikož si i já tímto šamponem hlavu myji několik let, tak jsem je od dcerky nechytla také, i když se mnou spala v posetli.
    Ryché a praktické.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (3)
  • MujLekarnik.cz

    MujLekarnik.cz

    28. června 2016

    Dobrý den, Jano,

    udělala jste dobře, že jste oko hned vypláchla. Další kroky závisí na tom, jak oko vypadá nyní. Pokud je červené nebo pálí, vezměte dcerku raději k lékaři. Pokud je oko v pořádku, pro jistotu bych nakapala nějaké umělé slzy bez konzervačních látek, aby se oko zvlhčilo. Dále postižené oko důsledně sledujte.

    Pěkný den a pevné zdraví přejí lékárnící týmu www.mujlekarnik.cz.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.